האם קינמון יכול לסייע לכם לשרוף שומן

יש הרבה מיתוסים בעולם התזונה ובוודאי סביב תוספים ותזונה הקשורה בספורט

רב האנשים הם ספורטאים די חובבים וגם אם אנחנו עושים שיעור ספינינג  3 פעמים בשבוע זה לא הופך אותנו לספורטאים. סליחה אם אני מאכזבת מישהו/י

ספורטאי שבאמת צריך לעשות דיוק בכמות הקלוריות שלו ובמרכיבים (היסטרית החלבון היא גימיק מסחרי) הם רק אותם אלו שהם מקצוענים או מתאמנים לאיש ברזל, מרתון ואולטרה מרתון, בודי בילדרים וכו'

קרי, אם האימונים הם לא עצימים במיוחד ואם יש יותר מ-8 שעות התאוששות בין אימון לאימון

רב הסיכויים שהתזונה שלכם צריכה להיות "רגילה" ומותאמת לאדם ברמת פעילות רגילה

מה זה אומר? לכל אחד  יש מדד אחר של כמות קלורית יומית מומלצת בהתאם לנתוניו הפיזיים ופתולוגיות במידה ויש. למשל אדם רזה שיש לו כולסטרול גבוה בדם אמליץ לו להקפיד בתזונה על מרכיבים אחרים מאשר אדם באותו משקל אך ללא כולסטרול.

ומה עם השומן

כדי שנאבד את מסת השומן שלנו בגוף אנחנו צריכים לדאוג שתהיה לגוף סיבה לעשות זאת.

בניגוד למה שאנשים חושבים פעילות אירובית אינטנסיבית היא לא המתכון הטוב ביותר לכך ונדרש משחק בין עצימות ומשך האימון,  כדי לדרוש מהגוף לנצל את השומן כמקור ארגיה במקום מסוכר. שתיית קפה או קפה עם קינמון יש לה אפקט קטן מאד במשוואה הזו.

יותר חשוב הוא תשומת לב לרמות שומנים בדם. כולסטרול וטריגליצרדים. כאן המקום להתייחס לחלק ממקרי המוות של ספורטאים תוך כדי אימון. אם הדר לא נגרם בשל דום לב שהיא בעית הולכה חשמלית בלב, סיכוי גדול שהדבר קרה בשל תסחיף פלאק (טרשת) שהצטברה בעורקי הלב ומבאמץ בשל זרימת דם מוגברת, חתיכה קטנה נקרעה מדופן כלי הדם ונסחפה אל הלב.

כך, שגם אם אדם עושה ספורט כל יום אך יש לו רמות שומנים לא מאוזנות בדם, נדרשת התייחסות ספציפית לנושא מאחר וחוסר איזון מתמשך מעלה את הסיכון לשבץ מוחי והתקף לב. כמו כן עולה הסיכון להתפתחות סוכרת, ויש הרבה מה לעשות לטובה בנושא.

נוגדי חמצון זה לא מיתוס

איך קשור קינמון בכל זאת

כשאנחנו מדברים על קינמון ושריפה שומן, הכיוון הוא לנושא השומנים בדם. תראו איזה תכונות מדהימות יש לקינמון :

מוריד רמות סוכר בדם, מוריד רמות שומנים/כולסטרול בדם, מגן כבד, מוריד לחץ דם, מחזק/מזין מערכת העצבים, מטפל בפציעות, מייזע (קרי פורק חום ועוזר בניקוי רעלים, פחות מומלץ לנשים בגיל המעבר הסובלות מגלי חום).

משכך כאבים, ממריץ, מחמם, משפר זרימת דם היקפית, נוגד שלשול, מכייח, מפחית ליחה, סופח, מקדם מחזור חודשי, נוגד חיידקים, נוגד נגיפים, נוגד פרזיטים, נוגד דלקת, נוגד חמצון, אנטי סרטני.

לא תרצו פתרון פלא שכזה בחורף ובכלל?

איך מומלץ להשתמש בקינמון

  1. במזון – הוסיפו את התבלין (רצוי קליפה מגוררת) לקפה, דייסה, מרק.

מיותר או שאולי לא, שעוגיות ועוגות קינמון עתירות סוכר לא יסייעו פה

  1. שמן אתרי – שמן אתרי קליפת קינמון הוא מצוי החומרים הפעילים של הקליפה והוא סופר עוצמתי בפעילות שלו. אנחנו מדללים אותו בשמן נשא באחוזים הנכונים ולרב יחד עם עוד שמנים אתרים, תקבלו בקבוק שמן ללקיחה פנימית פעם פעמיים ביום. כל הדיווחים לשימוש בצורה זו הם ירידה חד משמעית בערכי הסוכר. יחד עם זאת חשוב לזכור שגם כאן, אם תמשיכו לאכול כמויות סוכר גבוהות הבריאות שלכם לא תשתפר באמת.  כמות החומר הפעיל בשיטה זו הוא פי כמה מאות מאשר התבלין נטו.

  1. חליטה – קינמון ותבלינים כמו ציפורן, הל, כמון או צ'אי מסאלה של ההודים

  1. טינקטורה של צמחי מרפא – מיצוי החומרים הפעילים של הקינמון באלכוהול/על בסיס גליצרין ולקיחת טיפות מספר פעמים ביום. כמות החומר הפעיל בשיטה זו הוא פי כמה מאות מאשר התבלין נטו.

כל השיטות טובות ותלוי מצב רמות סוכר ורמות שומן בדם כדאי לשקול תצורת לקיחה אחרות מאשר להשתמש רק בתבלין כפי שהוא. כמובן שכבר נתייחס לתזונה ואולי נסתייע בתוספי תזונה או צמחי מרפא נוספים.

מתכון מפנק מחמם ובריא לחורף

אל נא נזלזל בחשיבות התבלין! בהחלט שימו דגש על התבלין באוכל שלכם ובימי החורף זה אפילו מקובל ומתבקש. מחמם זוכרים? לא סתם שוקו חם עם קינמון הוא מסורתי בחורף באירופה.

תמיד עדיף אגב לקנות קליפת קינון ולגרד אותו בבית, אלא אם יש לכם מוכר תבלינים טוב שטוחן את הקליפה והאבקה הטחונה לא עורבבה עם חומרים מעבים נפח כמו קורנפלור וקמח (לצערי זה מה שקורה בדוכנים וחנויות רבות).

מקווה שיש לכם קצת יותר סדר עכשיו עם נושא שריפת שומן של הרכב הגוף לעומת שריפת שומנים בדם.

אם יש לכם עוד שאלות וצורך בהבהרות על קינמון, טיפול בשומנים בדם, סוכרת או הרזייה, בשביל זה אני כאן. תכתבו לי ואני אענה.

 

למעבר למתכון שעוזר להודים להישאר בריאים למרות תנאי החיים הקשים שלהם לחצו על הקישור כאן כדי לעבור למתכון 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות